Säljverktyg

Säljverktyg

Det är när säljarna möter kunden som man ofta kan se om alla de smarta strategierna, plattformarna och framtagna säljverktyg gör sitt jobb. Balansen mellan varumärkeskommunikation och den mer rent säljdrivande marknadskommunikationen är viktig.

Vi jobbar mycket med att ge de rätta säljverktygen för att säljarna ska kunna arbeta i samma riktning som marknadskommunikationen i övrigt. Marknadsföring och sälj mår bra av ett integrerat arbetssätt och det är viktigt att inte arbeta med dessa som om de vore två helt olika och separerade ämnen.

 

Säljverktyg kan i vår värld även vara material som hjälper andra tt sälja vår produkt. Det kan vara kampanjbeskrivningar som ska ge säljstöd när t ex. grossister och återförsäljare ska agera i vårt varumärkes namn. Vi vill göra det lättare att sälja produkten.

Vi på Byråteket kan sälj. Vi har efter många års arbete med olika säljverktyg en stor förståelse för vikten av att de funkar. Om inte säljarna får de verktyg de behöver blir både varumärkes- och marknadsstrategierna svåra att följa.

Vill du veta mer om hur vi på Byråteket kan hjälpa er med att ta fram säljverktyg så kontakta oss gärna. Vi har stor erfarenhet från denna typ av arbete med både välkända och okända varumärken. Hör av dig!

Så här kommer vi igång

Det är viktigt att arbetet med era säljverktyg läggs upp på rätt sätt. Vi brukar vi börja med att ses och prata igenom omfattning, mål och tidplan. För att vara effektiva i vår arbetsprocess är det bra om ni inför vårt möte har funderat igenom det här:

N

målsättningar

Vilka är era målsättningar med aktiviteten

N

Målgrupper

Vilka är de primära och sekundära målgrupperna

N

Underlag

Samla ihop lite underlag där vi kan läsa på om uppdraget, trycksaker, grafisk manual, kommunikationsplattform. Det behöver inte vara så sorterat men det ger oss en snabbare start i vårt researcharbete

N

Värde & nytta

Vilket är det främsta värdet och nyttan ni kan erbjuda era målgrupper

N

Synergieffekter

Tänk igenom om aktiviteten ska samverka med några andra kanaler

N

Ladda ner vår briefmall

Vill ni vara riktigt effektiva med tiden kan ni ladda ner vår briefmall här:
Byråteket Briefmall
Här har vi samlat alla frågor vi behöver ha svar på för att sätta igång vårt samarbete.

Läs gärna mer i vårt nyhetsbrev & blogg

Vill du läsa mer om några av de tips, ideer och reflektioner vi har inom olika ämnen så anmäl dig till att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer att dyka upp ungefär en gång i månaden och innehåller bland annat utdrag från våra senaste inlägg i vår blogg och annan information och inspiration som vi gärna vill dela med oss av.

Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev genom att lämna ditt namn och epost i formuläret i vår sidfot

Vår blogg ja! Kika gärna in i den och botanisera bland våra artiklar där vi delar med oss av hands-on-tips, inspiration och trender kring marknadsföring som vi tror kommer underlätta och inspirera vardagen för dig som också jobbar med kommunikation.

Du hittar våra blogg här. I den kommer du framöver kunna läsa inlägg om t ex säljverktyg.

Behöver ni hjälp med att ta fram säljverktyg?

Så kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fyll bara i dina uppgifter nedan så får du matnyttiga artiklar kring kommunikation varje månad.