Webbplats

Webbplats

En webbplats är ofta ett bra nav för den digitala kommunikationen. Det ska vara lätt att hitta svar på de frågor våra målgrupper och intressenter har, den ska vara inspirerande och intressant och gärna vara en plats våra intressenter och målgrupper återvänder till många gånger. Att få möjligheten att vara en kunskapsplats är för många en bra utgångspunkt och med relevant och intressant innehåll finns det en bra chans att hamna högt i våra målgruppers intresse. Det är också viktigt att lägga till nytt och relevant innehåll så att webbplatsen hela tiden förbättras för målgrupperna och så att det finns en bra anledning för dem vi vill ska komma in att göra det mer än en gång. När en ny webbplats tas fram så tänker man noga igenom val av teknikplattform beroende på vad behov är. Alla plattformar är inte bra på alla saker.

 

Vi lägger upp en tydlig struktur som gör att det är lätt för besökarna att hitta vad de söker. Vi sätter ett utseende och en känsla i det visuella så besökarna blir inspirerad men också för att behålla en tydlighet och sist men inte minst producerar vi bra innehåll. Att en webbplats idag ska vara mobilanpassad och anpassad för andra format är en ren hygienfaktor då en stor del av besöken kommer från andra enheter än just en dator.

När det finns en fungerande webbplats finns det stora möjligheter att använda den till mycket mer än bara som en informationsplats. Man kan jobba med marketing automation baserat på besökarna, använda sidan som grund för blogginlägg som  sen sprids via sociala medier, nyhetsbrev, kundundersökningar och så vidare. Det är en mycket kraftfull kommunikationskanal när den används rätt.

Vill du veta mer om hur vi på Byråteket kan hjälpa er med att skapa en webbplats så kontakta oss gärna. Vi har stor erfarenhet från denna typ av arbete med både välkända och okända varumärken. Hör av dig!

Ett av våra jobb

Här är ett exempel på en webbplats vi gjort för P & B Bilvård.

Men genom åren har vi jobbat med en lång rad varumärken och vitt skilda branscher, med allt från tung gruvindustri, godis, nötter, läkemedel, bilvård, fastigheter, samhällsinformation, färg och inredning, till hudvårdande tvålar och rengöringsmedel.

Tveka inte att höra av dig om du vill se fler exempel på vad vi gjort. Vi har en gedigen portfolio av jobb vi gjort genom åren.

Så här kommer vi igång

Det är viktigt att arbetet med er webbplats läggs upp på rätt sätt. Vi brukar vi börja med att ses och prata igenom omfattning, mål och tidplan. För att vara effektiva i vår arbetsprocess är det bra om ni inför vårt möte har funderat igenom det här:

N

målsättningar

Vilka är era målsättningar med aktiviteten

N

Målgrupper

Vilka är de primära och sekundära målgrupperna

N

Underlag

Samla ihop lite underlag där vi kan läsa på om uppdraget, trycksaker, grafisk manual, kommunikationsplattform. Det behöver inte vara så sorterat men det ger oss en snabbare start i vårt researcharbete

N

Värde & nytta

Vilket är det främsta värdet och nyttan ni kan erbjuda era målgrupper

N

Synergieffekter

Tänk igenom om aktiviteten ska samverka med några andra kanaler

N

Ladda ner vår briefmall

Vill ni vara riktigt effektiva med tiden kan ni ladda ner vår briefmall här:
Byråteket Briefmall
Här har vi samlat alla frågor vi behöver ha svar på för att sätta igång vårt samarbete.

Läs gärna mer i vårt nyhetsbrev & blogg

Vill du läsa mer om några av de tips, ideer och reflektioner vi har inom olika ämnen så anmäl dig till att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Nyhetsbrevet kommer att dyka upp ungefär en gång i månaden och innehåller bland annat utdrag från våra senaste inlägg i vår blogg och annan information och inspiration som vi gärna vill dela med oss av.

Du anmäler dig till vårt nyhetsbrev genom att lämna ditt namn och epost i formuläret i vår sidfot

Vår blogg ja! Kika gärna in i den och botanisera bland våra artiklar där vi delar med oss av hands-on-tips, inspiration och trender kring marknadsföring som vi tror kommer underlätta och inspirera vardagen för dig som också jobbar med kommunikation.

Du hittar våra blogg här. I den kommer du framöver kunna läsa inlägg om t ex webbsidor.

Behöver ni hjälp med en webbplats?

Så kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fyll bara i dina uppgifter nedan så får du matnyttiga artiklar kring kommunikation varje månad.