Extern marknadsavdelning

Extern marknadsavdelning

Som extern marknadsavdelning bistår vi er i marknadsarbetet. Oavsett om ni har en tillfälligt underbemannad marknadsavdelning eller om ni har valt att outsourca hela marknadsfunktionen. Hos oss får ni tillgång till seniora marknadsstrateger som blir en del av ert team, i ett nära samarbete, där vi komplettera er egen kunskap. En resurs att plocka in där det behövs, för att avlasta och bidra, var i marknadsarbetet ni än befinner er.

Nya ögon, kunskap och inspiration

Att ta in oss som extern marknadsfunktion ger er en möjlighet att få nya ögon att se över er marknadsföring och komma med ideer och tankar. Och vi delar med oss till er av vår breda erfarenhet från andra företag och uppdrag och kunskap om olika marknadsföringsrelaterade frågor. En samordnare er personal kan vända sig till med alla frågor. Vi bollar idéer och frågor och sätter gemensamma mål för er verksamhet.

Marknadsavdelning och kommunikationsbyrå i ett

Vår kunskap, bakgrund och erfarenhet innebär att vi kan driva marknadsfrågorna och stötta upp med rådgivning, strategiska frågor och marknadsplanering men också i produktion av material. Alltså den del som ni kanske i vanliga fall måste lämna ifrån er till er reklambyrå eller kommunikationsbyrå. Det har ni möjlighet att hålla kvar ”i ert eget hus”. Vi kan vara er marknadsavdelning och er reklambyrå samtidigt. Vilket blir både effektivt, proaktivt och ger bra resultat.

 

Bred, djup och lång erfarenhet

Genom åren har vi fått bred och lång erfarenhet från olika uppdrag. Det innebär att vi har arbetar med allt från stora företag till lite mindre. Och vi har under 25 år arbetat inom en lång rad olika branscher. Vi jobbar som helt fristående extern marknadsavdelning och driver frågor från strategi till produktion och löpande arbete men även som komplement till era befintliga marknadsresurser. Vi har erfarenhet från arbete på marknadsavdelning på företag såväl som från arbete på kommunikations- och reklambyråer. På ett antal olika relevanta funktioner.

Så här jobbar vi som extern marknadsavdelning:

Vi är tydliga med vad som ingår i vårt uppdrag och specificerar tillsammans de krav och önskemål ni har.  Och inte minst, hur vi ska göra för att nå ett bra resultat tillsammans.

Genom transparens och tydlighet både i uppdragsbeskrivning, genomförande och ekonomi gör vi det enkelt att samarbeta med oss. Ni kan anlita oss per projekt eller timme,  på retainer eller fast offert. Vi arbetar gärna med att strukturera och hjälpa företag med strategi och marknadsföring och kan anpassa oss snabbt efter våra kunders behov.

Vill du veta mer om hur vi på Byråteket skulle kunna fungera som er externa marknadsavdelning så kontakta oss gärna.

Exempel på tjänster som extern marknadsavdelning:

  • Rådgivning och konsultation
  • Strategiarbete och planering
  • Marknads- och kommunikationsplanering
  • Delta på interna möten
  • Hemsida
  • Nyhetsbrev
  • Sociala medier
  • Copy och texter
  • Aktivitetsplanering och genomförande
  • Produktion av trycksaker, utskick, annonser, film, digitalt material etc

Att anlita en extern marknadsavdelning kan spara er mycket pengar i lönekostnader, effektivisera ert arbete och avlasta er internt och ger en bra möjlighet till en nytändning och få nya perspektiv.

Vi erbjuder konsultation och rådgivning gällande marknads- och kommunikationsfrågor oberoende av kanal eller media kommunikationen ska ske i. Det spänner från strategier till produktion och via både digital och analog kommunikation.

 

Behöver ni en extern marknadsavdelning?

Så kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fyll bara i dina uppgifter nedan så får du matnyttiga artiklar kring kommunikation varje månad.