Webbplats

Bygga ny webbplats

Dags att bygga ny webbplats? En webbplats är navet i er digitala kommunikation och för er konvertering. Alltså er viktigaste kanal som behöver byggas på rätt sätt. Det ska vara lätt att hitta svar på de frågor era målgrupper har, den ska vara inspirerande och intressant och helst av allt vara en plats era målgrupper återvänder till många gånger.

För att få era målgrupper att återvända till er webbplats är det bra att skapa en kunskapsplats. Att bli thought leader inom det ni erbjuder är för många en bra utgångspunkt och med relevant och intressant innehåll hamna top of mind hos era målgrupper. Det är också viktigt att lägga till nytt och relevant innehåll kontinuerligt så att webbplatsen hela tiden förbättras för målgrupperna och så att det finns en bra anledning för dem att återvända. Detta bygger också sidans relevans hos sökmotorer så när era målgrupper söker på sådant som rör ert erbjudande att ni hamnar på sidan 1 i deras sökresultat.

Val av plattform och struktur av er nya webbplats

När en ny webbplats tas fram så tänker man noga igenom val av teknikplattform beroende på behovet av funktionalitet. Alla plattformar är inte bra på alla saker. Vi lägger upp en tydlig struktur som gör att det är lätt för besökarna att hitta vad de söker och så vi möter dem i alla steg på deras kundresa. Vi sätter ett utseende och en känsla i det visuella som ska inspirera besökarna men som också är viktigt för att hålla ihop hela ert varumärkes tonalitet.

Bra UX ökar konverteringen på er webbplats

Att bygga bra UX – user experience – är en annan avgörande del av designen och strukturen på er sida. Beroende på vad målet med er hemsida är och vad ni vill att besökarna ska göra, men framförallt vad era besökares behov är, är det som avgör designen på er webbplats. Rätt struktur och design skapar flödet på er webbplats som leder era besökare, med så få klick som möjligt, mot målet för konvertering. En bra användarupplevelse ger nöjda kunder. Sist men inte minst producerar vi bra innehåll som möter era kunder i alla de olika stegen av deras köpresa.

 

Responsiv webbplats, en hygienfaktor

Att en webbplats idag ska vara responsiv – anpassad för mobiler och andra format, är en ren hygienfaktor. En stor del av besöken kommer från andra enheter än just en dator, beroende på er verksamhet/erbjudande så behöver man ibland utgå ifrån att det är mobiler som är det huvudsakliga och viktigaste formatet att bygga er webbplats efter.

Webbplatsen som kraftfullt säljverktyg

När det finns en fungerande webbplats finns det stora möjligheter att använda den till mycket mer än bara som en informationsplats. Med verktyg som marketing automation och lead generering kan er webbplats bli ett väldigt bra säljverktyg baserat helt på era målgruppers beteende på er webbplats och sociala medier.

Genom att använda sidan som ett nav för blogginlägg, som bygger innehåll på er hemsida, kommer ni öka webbplatsens relevans hos sökmotorer och ni får på köpet bra innehåll att dela i sociala medier, nyhetsbrev etc. Ni har nu skapat ett bra verktyg för att hålla en kontinuerlig kontakt med era målgrupper och leda in dem på er hemsida när ni bjuder på kunskap som rör ert erbjudande och det era målgrupper söker efter.

Detta är bara några exempel på hur kraftfull kommunikationskanal er webbplats är när den används rätt.

Vill du veta mer om hur vi på Byråteket kan hjälpa er med att bygga en ny webbplats?

Webbplats exempel

Här är några exempel på webbplatser vi gjort. Men genom åren har vi jobbat med en lång rad varumärken och vitt skilda branscher, med allt från tung gruvindustri, godis, nötter, läkemedel, bilvård, fastigheter, samhällsinformation, färg och inredning, till hudvårdande tvålar och rengöringsmedel.

Tveka inte att höra av dig om du vill se fler exempel på vad vi gjort. Vi har en gedigen portfolio av jobb vi gjort genom åren.

Bra innehåll på hemsida driver trafik – så här gör du
Ur Byråteketbloggen:

Bra innehåll på hemsida driver trafik – så här gör du

Här får ni tips på det bästa sättet att löpande fylla på med bra innehåll på er hemsida och hur ni driver trafik till er hemsida med en blogg.

Behöver ni hjälp med en ny webbplats?

Så kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fyll bara i dina uppgifter nedan så får du matnyttiga artiklar kring kommunikation varje månad.