Case: Ny webbplats för MBC

av Case, Webb digital kommunikation

Vi på Byråteket fick förtroendet att se över MBCs (Malmö byggcenter AB) grafisk profil och som en del i detta arbete skapade vi en ny logotyp, jobbade fram ett nytt bildspråk och som en naturlig följd efter det producerade vi en ny hemsida. I case: Ny webbplats för MBC – Malmö Byggcenter sammanfattar vi ett fantastiskt roligt arbete som innebar att förvalta de gamla värdena i ett fint varumärke och bära dem vidare i en ny modernare uniform utan att tappa sin igenkänning. 

CASE: NY WEBBPLATS FÖR MBC – SNYGG, LÄTTNAVIGERAD MED KUNDINLOGG
Utgångspunkten i briefen för uppdraget var att hemsidan skulle vara enkel, informativ och innehålla sidor med inloggningsfunktion för kunder. Den skulle spegla MBCs verksamhet på ett genuint sätt och visa verkligheten. I övrigt var det en brief som lämnade stor öppet för Byråtekets förslag till layout, struktur och upplägg.

Ny webbplats

RESULTATET – LJUS OCH LUFTIG WEBBPLATS
Resultatet blev en ljus och luftig webbdesign med bilder från MBCs vardag, referensjobb och tydlig sitestruktur för att ge en bra bild av verksamhetens innehåll och de erbjudande och erfarenheter MBC har. På sidans inloggningsfunktion kan kunder och boende i olika projekt logga in för att få uppdaterad information om hur deras byggprojekt fortskrider. Praktiskt och uppskattat av både kunderna och MBC själv. Det har underlättat deras arbete mycket med att löpande hålla sina uppdragsgivare informerade. I bloggen visar MBC bl a urklipp ur sin vardag och de många projekten de jobbar med. Hur man driver trafik till sin hemsida med en blogg kan ni läsa om här. Hemsidans back end är byggd i WordPress av Fredrik Trane.

Stort tack MBC för uppdraget och förtroendet vi fått. Ett fantastiskt kul arbete från att skapa en ny profil till produktion av en helt ny webbplats. Ni kan kika på resultatet här: https://malmobyggcenter.se

Ny webbplats

Byråteket är en strategisk kommunikationsbyrå i Malmö. Vi är en fullservicebyrå som jobbar med reklam, kommunikation och marknadsföring i alla kanaler. Från strategi till taktik och produktion av material för såväl tryck som film, webb och andra digitala kanaler.  Vi har tagit fram många digitala strategier och har stor erfarenhet av arbete med att ta fram hemsidor. Kontakta oss gärna så berättar vi mer och lyssnar in oss på era behov.

Bygga ny webbplats
Relaterad sida:
Bygga ny webbplats – så här gör ni

Så kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fyll bara i dina uppgifter nedan så får du matnyttiga artiklar kring kommunikation varje månad.