Bra innehåll på hemsida driver trafik – så här gör du

Relevant sökordsoptimerat innehåll, japp, det är fortfarande det som är nyckeln till hur ni blir hittade på webben. Här får ni tips på det bästa sättet att löpande fylla på med bra innehåll på hemsida som driver trafik. Så här gör du: 

1. Lägg till en bloggfunktion på er webbplats

När ni har skapat alla landningssidor för era tjänster och erbjudanden och sökordsoptimerat sidorna, så är det bästa sättet att löpande fylla på innehåll på er hemsida en blogg. En företagsblogg, kan vi kalla det för att ni inte ska tro att det handlar om snajsiga bilder på veckans outfit. Nej det här handlar om att sätta en gedigen strategi för hur ni ska jobba med att fylla på med innehåll på er webbplats. Med unika landningssidor där texten är sökordsoptimerad för ett specifikt sökord/sökfras som ni sedan delar i era utvalda sociala medier.

På så sätt skapar ni både push och pull för att få era målgrupper att hitta er. När de själva söker, men också när ni pushar ut innehåll som ni vet intresserar och är relevant information kring sånt som rör ert erbjudande.

2. Förläng livslängden på era inlägg

Inlägg på sociala medier är en färskvara. Chansen att ett inlägg på facebook träffar en av era målgrupper vid exakt rätt tillfälle i kundens köpprocess och inte drunknar i alla andra inlägg, är förhållandevis liten. Om ni istället skapar bra sökordsoptimerade artiklar på er webbplats som ni sedan delar i era sociala medier får ni innehåll som håller över tid.

3. Dela era inlägg på sociala medier och styr målgrupperna till er webbplats

Rent praktiskt går det till så att ni producerar ert inlägg i bloggen och delar sedan länken till ert inlägg på t ex Linked In. Där teasar ni till att läsa inlägget i sin helhet inne på er webbplats. Det är dit vi vill ha era målgrupper. Väl inne på er webbsida leder ni dem vidare till mer intressant innehåll. Som förhoppningsvis i slutänden är så bra att det leder till en affär. Och efterhand som ni fyller på med fler relevanta landningssidor på er hemsida kommer den rankas högre och högre i sökmotorer. Vilket gör att chanserna att era målgrupper hittar er ökar.

4. Koppla på ett nyhetsbrev och dela där också

Vinsten att kunna återvinna producerat material i flera kanaler är ovärderlig i de här sammanhangen. För det tar tid att producera bra innehåll. Så lägg till ett nyhetsbrev som era kunder enkelt kan anmäla sig till på er webbplats. Då får ni ytterligare en kanal där ni kan återvinna månadens blogginlägg och mejla ut till era kunder. Ni har säkert hört termen inbound marketing, nyhetsbrev är ett exempel på det. Vad som är skillnaden på content marketing och inbound marketing kan ni läsa om här.

5. Skapa en redaktionell kalender

Att producera bra innehåll tar som sagt tid och det behövs dedikerade medarbetare för att få en blogg att överleva. Tiden som krävs för att driva en bra innehållsplan är en utmaning för många företag, som behöver fokusera på sitt erbjudande och sitt sälj. Men där kan vi hjälpa er med delar av upplägget eller hela.

Redaktionell kalender – process och upplägg

Processens ser ut ungefär så här: Vi ses ett par gånger om året för att sätta en redaktionell kalender. Där bestämmer vi med vilken frekvens ni ska posta och dela era inlägg. Vilka målgrupperna är som ni vill nå, vilka ämnen det ska produceras inlägg till och viktiga mål ni vill uppnå i olika kvartal etc.

Sedan ser man till att producera 4-8 inlägg i ett svep, så ni har färdigt innehåll att kunna dela 1 gång i veckan i en månad eller två. För den här typen av matigare inlägg är en frekvens på 1 gång i veckan rimligt att utgå ifrån. Om ni är ett företag som säljer produkter och tjänster till andra företag. Är ert erbjudande mer snabbrörliga konsumentprodukter/tjänster behöver frekvensen vara högre. Korta, snabba inlägg som inte ligger med i seo-planen kan självklart postas direkt på era sociala medier däremellan när man vill ha en mer frekvent närvaro.

Sammanfattning Bra innehåll på hemsida driver trafik

Tricket med hur ni skapar bra innehåll på hemsida som driver trafik är att producera relevant sökordsoptimerat innehåll som speglar och svarar på de frågor som era målgrupper har kring ert erbjudande. Så här gör du: Genom att publicera innehållet på er hemsida istället för bara i era sociala medier där det är en färskvara, skapar ni innehåll som håller över tid och som kan återanvändas i olika kanaler. En redaktionell kalender och bulkproduktion av blogginlägg är nyckeln till hur man får sin blogg att fungera.

Byråteket är en strategisk kommunikationsbyrå i Malmö. Vi är en fullservicebyrå som jobbar med reklam, kommunikation och marknadsföring i alla kanaler. Från strategi till taktik och produktion av material för såväl tryck som film, webb och andra digitala kanaler. Vi kan hjälpa er med, bland mycket annat, att skapa och driva en företagsblogg åt er, både strategiskt och med innehåll. Kontakta oss gärna så berättar vi mer och lyssnar in oss på era behov.

Skillnaden på content marketing och inbound marketing
Relaterat inlägg:
Vad är skillnaden på Content marketing och Inbound marketing?

Så kul att du vill prenumerera på vårt nyhetsbrev!

 

Fyll bara i dina uppgifter nedan så får du matnyttiga artiklar kring kommunikation varje månad.